Wijnhuis Luc De Smet. Ronse.

Wijn van de maand

Quattro Conti Primitivo Manduria Gold 2021

In het warme Puglia heeft Agricola Leverano met de Primitivo-druif deze sappige, volrijke wijn gecreëerd, met geconcentreerde en zongerijpte smaken van kersen, braambessen, vijgen, tabak en subtiele kruiden. Zacht en rond met voldoende zuurtegraad om de druivige zoetheid van de Primitivo-druif in balans te brengen.Deze overheerlijke rode wijn past perfect bij rood vlees, grillades of om s' avonds op het gemak er van te genieten. Drinken aan max. 16°C. Kan nog 4 jaar bewaard worden.

€ 10,95

Wente Beyer Ranch Zinfandel 2020

Deze Zinfandel in een mooi voorbeeld van een Californische topper!
Deze Beyer Ranch komt uit drie wijngaarden in Livermore Valley. Elke wijngaard wordt rijp geplukt om de fruitsmaken te accentueren en waarbij de alcohol in balans blijft. De wijngaarden van het landgoed zijn geplant op zorgvuldig geselecteerde locaties op de hellende flanken die leiden naar de oevers van de Arroyo del Valle en Arroyo Mocho streams. Wente Beyer Ranch Zinfandel laat deze wijn acht maanden rijpen in zowel Franse als Amerikaanse eiken vaten. In de geur ontdekken we veel aroma's van rood en zwart fruit als cassis, braambes en bosbes, maar tevens toetsen van zwarte peper, kruidnagel, vanille en ceder. De smaak is rond en sterk mondvullend met een ellenlange, zachte afdronk. Drinken aan max. 16° C ( tot +/- eind 2026) bij rijke vleesgerechten, eventueel aangevuld met garnituur van rood fruit. Ideale wijn om s’ avonds op het gemak van te genieten.

€ 15,40

Domaine des Cassagnoles Colombard - Côtes de Gascogne 2022

Blij onze allereerste huiswijn terug in ons gamma te hebben!
De familie Baumann produceerde vroeger voornamelijk Armagnac, maar is inmiddels grotendeels en met veel succes overgeschakeld op het maken van witte wijnen. De talloze gewonnen gouden medailles spreken voor zich.
Laure Baumann, die de zaak van haar ouders overgenomen heeft, toont haar grote kwaliteiten als witte wijnmaakster in de zuidwesthoek van Frankrijk.
Deze aromatische witte wijn van de Colombarddruif heeft expressieve aroma’s en een frisdroge, zuivere smaak van wit fruit en citusvruchten.
Als aperitief en een passepartoutwijn bij uw gerechten.
Drinken aan +/- 6° C. tot eind 2023.

In exclusiviteit bij Wijnhuis Luc De Smet.


€ 7,60

Deconti Appassimento Primitivo - Puglia 2020

Deze heerlijke Primitivo uit Puglia wordt gemaakt van speciaal ingedroogde druiven, waardoor er een zeer intense en geconcentreerde smaak ontstaat. In de wijn tref je aroma’s aan van kersen, frambozen zwarte bessen en chocolade.
Het mooie evenwicht tussen fruit en complexere, kruidige smaken resulteert in een indrukwekkend lange afdronk, die eindeloos lijkt te duren.
Deze appassimento gaat goed samen met pasta’s, varkensvlees, kip en rood vlees. Maar ook bij kaasschotels of bij Aziatische gerechten is dit een hele goede match.
Drinken aan 17°C. Kan tot 5 jaar bewaard worden.

In exclusiviteit!

€ 10,95

© 2024 Luc De Smet | Voorwaarden | Privacy

webdesign Flockdesign Ronse